Какво се случва с Bet365?

Bet365 води съдебни битки заради отказания й лиценз на българския пазар и в момента не приема нови регистрации от България, а официалният сайт е блокиран за територията на страната от самия букмейкър и доставчиците на интернет. Повече яснота около бъдещето на Bet365 в България се очаква в близките седмици.

Какво да правим?

Можете да изчакате решението на съда за лиценза или да отворите сайта през алтернативен линк (зеления бутон горе), който е само за информация. Залагайте през него само ако се намирате извън страната, тъй като Bet365 все още не работи в България. Можете също така да се свържете с Bet365 за повече информация:

Следете всичко най-ново тук:

18 май 2016 г. Административният съд в София отсъди в полза на Bet365 и отмени решението на ДКХ от 12 февруари, с което беше отнет първоначалният лиценз на „Хилсайд (Ню Медия Малта)“ за организиране на спортни залагания и казино игри.

Съдът връща административната преписка на ДКХ за установяване на обстоятелствата относно извършените нарушения (приемане на залози и регистрации от България на сайта bet365.com) и следва ли се налагането на санкция, събирането на относимите доказателства при следване на служебното начало и произнасяне съобразно указанията по прилагането и тълкуването на закона, дадени в настоящото решение.

5 май 2016 г. Bet365 блокира достъпа до огледалните сайтове от територията на България.

28 април 2016 г. След днешното съдебно заседание стана известно, че Административният съд в София ще се произнесе в едномесечен срок по казуса на Бет365.

21 април 2016 г. Делата, насрочени за 28 април и 5 май, които Bet365 заведе срещу ДКХ, ще бъдат наблюдавани от европейски медии и органи поради съмнения за дискриминация и злоупотреба с монополно положение. От компанията са оптимисти за изхода от двете дела по обжалване на отнетия лиценз и очакват Административният съд да се произнесе в тяхна полза.

8 април 2016 г. ПФК Левски отхвърли офертата за реклама от Bet365 на стойност 1 млн. лв на сезон, поради невъзможност да прекрати настоящия си договор с Efbet.

2 април 2016 г. Според интервюта в медиите, ДКХ окончателно отказва да издаде лиценз на Bet365 и компанията ще си търси правата в съда, като първото заседание е насрочено за 28 април.

21 март 2016 г. Българските медии получиха ново прессъобщение от пиар агенцията, работеща с Bet365, в което британският букмейкър информира, че е отправил предложение за рекламен договор към ПФК Левски за следващите два сезона. Срещу сумата от 1 млн. лева емблемата на Bet365 ще се показва на фланелките на Левски, ако договорът се реализира. Изтъква се и намерение за отваряне на работни места у нас.

16 февруари 2016 г. В протокола от заседанието на 12 февруари, който бе качен днес на сайта на ДКХ, е записано следното:

„След извършената преценка на всички представени документи и на посочената фактическа обстановка ДКХ приема, че обстоятелствата по искането са изяснени и ще се произнесе в законоустановения срок.“

12 февруари 2016 г. На редовно заседание Държавната комисия по хазарта за пореден път взе решение да откаже издаването на лиценз на Bet365 за организиране на онлайн залози.

8 февруари 2016 г. Бет365 изпрати прессъобщение до българските медии, в което заявява своето желание да получи лиценз на някое от следващите заседания на ДКХ и да оперира легално на българския пазар.

22 януари 2016 г. Bet365 спря достъпа до сайта www.bet365.com от България и при отварянето му се показва съобщение, че букмейкърът е в процедура по лицензиране.

11 декември 2015 г. ДКХ отложи произнасянето по писмено искане за потвърждаване извършването на инвестиции при първоначален лиценз "до изясняване на предприетите от други институции действия", свързани с дейността на „ХИЛСАЙД (НЮ МЕДИЯ МАЛТА)“.

9-ти декември 2015 г. От днес всеки, който опита да си отвори нова сметка за залагане в Bet365, ще установи, че България липсва в списъка с държави. Играчите, които вече имат регистрация в Bet365, все още могат да залагат.

От букмейкъра твърдят, че ще започнат да приемат отново регистрации от България когато приключат процедурата по лицензиране, която е в ход, но не се ангажират със срокове кога точно ще се случи това.

30 октомври 2015 г. След извършена проверка на представените документи и на съответствието им с изискванията на нормативните актове, на редовно заседание ДКХ реши да продължи с 30 дни срокът за предоставяне на необходимите документи "поради случай на особена фактическа и правна сложност".

11 септември 2015 г. Подадено е искане от Bet365 за потвърждаване на инвестициите при първоначален лиценз за организиране на спортни залози онлайн.

23 юли 2015 г. На заседание на Държавната комисия по хазарта е разгледан казуса с лиценза на Bet365, но отново не се стига до произнасяне, след като се установи, че има неизяснени обстоятелствата по чл. 5, ал. 1, т. 5 във връзка с чл. 5, ал. 2 от Закона за хазарта (доказване на направени инвестиции в размер, не по-малък от 600 000 лв. в страна от ЕС). ДКХ отлага до изясняване на горепосочените обстоятелства произнасянето по писменото искане.

На същото заседание ДКХ утвърди произведената от Playtech платформа за спортни залагания, използвана в сайта на Bet365.

23 февруари 2015 г. Вече чрез малтийското си подразделение „ХИЛСАЙД (НЮ МЕДИЯ МАЛТА)“ Bet365 подаде ново искане за лиценз.

25 февруари 2015 г. Bet365 уведоми писмено ДКХ, че във връзка с глобално преструктуриране на дейностите на групата (преместване от Великобритания в Гибралтар) се отказва от подадените искания за лиценз и моли образуваните по тях производства да бъдат прекратени.

31 юли 2014 г. ДКХ отложи разглеждането на молбата за лиценз на Bet365 след като установи, че не са представени писмени доказателства за обмен на данни към сървър на НАП.

31 март 2014 г. Компанията подаде документи за лиценз за организиране на онлайн залагания чрез британското си дружество „ХИЛСАЙД (НЮ МЕДИЯ)“.

17 юни 2013 г. След разпореждане на Софийския районен съд, сайтът на Bet365 е блокиран от българските интернет-доставчици.

11 юни 2013 г. Държавната комисия по хазарта добави сайта на Bet365 в първия черен списък на букмейкърите, които организират хазартни игри, без да притежават лиценз по закона за хазарта в България.

За лиценза на Bet365 и съдебните дела

Bet365 получи предварителен лиценз още през август, но той беше отнет преди компанията да получи сертификат за легално опериране на българския пазар след доклад на ГДБОП, в който се твърди, че сайтът на букмейкъра все още е достъпен от България. Bet365 обжалва отнемането на лиценза с делата на 28 април и 6 май.

Кои букмейкъри имат лиценз в България?

Някои букмейкърски сайтове вече получиха лиценз в България и в тях може да се влиза и залага директно, без работещ линк, ето част от тях:

Вижте пълен списък с букмейкъри на нашата страница.

Друг букмейкър, който иска да оперира легално в България е bwin, но и при него получаването на лиценз е в застой.

За Bet365

Едва ли има любител на залозите, който да не е чувал за Bet365. Английският букмейкър доминира на повечето пазари, на които присъства. Притежава лицензи в страни от Европа, както и в Австралия, а в момента опитва да навлезе и на българския регулиран пазар.

Bet365.com
Създаден:2000 г.
Лиценз:Гибралтар
Приема българи:Не
Български език:Да
Бонус:100 лв

За кого е подходящ

Bet365 е особено подходящ за играчи, които залагат на живо и търсят голямо разнообразие от събития и видове залози. По всеобщо мнение букмейкърът подхожда на играчи от нисък, среден и малко над среден калибър.

Предимства

 • Сайт и клиентско обслужване на български
 • Безупречна репутация и надеждност
 • Богат избор от спортни събития, включително и на живо
 • Азиатски хендикап
 • 100 лева бонус за нови играчи в Bet365
 • Излъчване на мачове

Недостатъци

 • Все още няма български лиценз и не е достъпен за играчи от България
 • Лимитиране на печелившите играчи
 • Сайтът на Bet365 използва флаш технология, което го прави тежък и неподходящ за всички резолюции

Бонус за нова сметка

Бонусът на Bet365 за нови клиенти е в размер на 100% от стойността на депозита и може да достигне максимум 100 лв. Ето инструкции за неговото усвояване:

 1. Отворете сайта на Bet365 чрез бутона в началото на страницата и регистрирайте нова сметка за залози
 2. След регистрацията ще получите 10-цифрен промоционален код на вашата електронна поща
 3. Депозирайте 10 лв или повече
 4. До 7 дни след депозита активирайте вашия бонус чрез въвеждане на 10-цифрения код в Клиенти -> Оферти -> Въведете Код на Оферта
 5. Направете залози на обща стойност депозираната сума (до 100 лв) за да можете да залагате с парите от бонуса
 6. За да имате право на теглене, направете залози на обща стойност 6 пъти размера на бонуса на коефициенти не по-малки от 1,50 за единичен и поне 1 събитие в колонката с коеф. 1,50 за множествен, в срок от 90 дни след въвеждането на бонус-кода

Ако някое от условията не бъде изпълнено, бонусът ще бъде изгубен.

Други бонуси

Bet365 предлага голям брой бонуси и различни промоции, подбрахме най-интересните от тях:

Разплащания

Валута: лев, евро, долар (не се предлага за български сметки)

ДепозитТеглене
Мин.ТаксаВремеМин.ТаксаВреме
Visa
10 лвНеВеднага30 лвНе1-5 дни
Mastercard
10 лвНеВеднага30 лвНе1-5 дни
Skrill
10 лвНеВеднага10 лвНе24 часа
Банка
100 лвНе2-10 дни100 лвВарира2-10 дни
ePay
30 лвНеВеднага

Всички суми в таблицата са в български лева.

Залагане

Минимален залог:0,50 лв
Максимален залог:Според коефициента и първенството
Максимална печалба за 24 ч.:Топ първенства: 2 млн. англ. лири
Българска А група: 50 хил. англ. лири
Азиатски хендикап:Да
Коефициенти:6% марж

Излъчване на мачове

Срещу минимален депозит и извършен какъвто и да е залог през последните 24 часа, потребителите на Bet365 имат възможността да гледат пряко картина от редица футболни и спортни състезания със задоволително качество на картината.

За срещите, за които не е предвидено пряко предаване, е налична схема от игралното поле за следене развръзката на мача в реално време.

Bet365 Mobile

Мобилният сайт е разположен на адрес mobile.bet365.com (вход през алтернативния линк за Bet365 горе) и представлява пълноценна версия на стандартната "betting" платформа. Достъпни са всички видове залози, включително и от пазарите На живо. Но за някои от услугите, като например гледане на мачове директно, се нуждаете от приложението за iPhone (от App Store) или Android, потребителите на Windows Phone не могат да се възползват от екстрата.

Алтернативни линкове

Кратък списък с някои от огледалните сайтове (или mirror на английски) на Бет 365, които вече не са актуални: italiabet365.com, allsport365.com и italianbet365.com бяха едни от първите филтрирани домейни, както и 788-sb.com и 365-808.com, блокирани съвсем наскоро. 365sport365.com дълго време беше единствен и най-посещаван. Не случайно Италия присъства в имената на много от работещите сайтове, като например bet365-italia.com - там също имаше забранени букмейкъри.

365bet.com, b365.com и bet365-alternative пренасочват към основния сайт и не могат да се ползват като алтернативен вариант. Ако си задавате въпроса "Как да вляза", работещ линк за Бет365 доскоро беше само 38365365.com, но в момента е филтриран.

Някои грешни изписвания, чрез които потребителите неуспешно се опитват да намерят сайта: bet356, "link za bet", bet365bg и bet365-link и др.

Обслужване на клиенти

Обслужването е денонощно и се осъществява по безплатен телефон, електронна поща и чат на живо от български служители. Ако на българския номер не получите адекватно съдействие или няма свободен служител, най-добре не звънете на английския, защото може да ви излезе солено. Вместо това, потърсете помощ от Bet 365 чрез другите възможности за контакт.

Тел:00800 115 4406
Email:support-bul@customerservices365.com
Чат:Да

Още от Bet365

Въпреки че Bet365 е познат най-вече като букмейкър за залагане върху резултати от спортни събития, интерес предизвикват и съпътстващите услуги като виртуални спортове, покер, казино, казино на живо, игри и ротативки, финансови залози и онлайн бинго, което е налично само за определени пазари като Великобритания и Испания.

Отделен случай е разделът за финансови залози, където играчът може да се почувства като професионален трейдър на фондовата борса.

Новини