Собствениците на Sportingbet придобиха Bwin.party

9 сеп. 2015 | Sportingbet

Сериалът, който държа хазартната индустрия под напрежение цяло лято, вече е към своя край. Акционерите на Bwin.party избраха по-доброто предложение на GVC Holdings, вместо това на 888 Holdings.

GVC, която притежава и Sportingbet, ще заплати 1,5 млрд. евро за придобиването, част от които под формата на акции на новата обединена компания.

„GVC е най-подходящият партньор за съвместно развитие, който е в състояние да впрегне силата на Bwin като букмейкър и да допринесе за нейния напредък в други области“ – заяви президентът на Bwin Филип Йеа.

Припомняме, че последното си предложение 888 направи в края на август, отговаряйки по този начин на цяла серия предложения от собственика на Sportingbet. Бордът на директорите на Bwin.party дълго време отдаваше предпочитанията си на 888 въпреки по-ниските й оферти, но изглежда 1,5 млрд евро е сума, която се отказва трудно.

Както твърдят от 888, причина за прекратеното наддаване е „съмнение относно достатъчното количество финансови средства“ за покупката на Bwin.party, след като летвата се вдигна до милиард и половина евро. Компанията не се е отказала от по-силно навлизане в спортните залози и в близко бъдеще ще опита да придобие други букмейкъри.


Comments are disabled