Какво е Skrill?

Skrill или Moneybookers, както беше предишното му име, е електронен портфейл за парични преводи и разплащания по интернет на различни стоки и услуги. Принципът му на работа е сходен с ePay.bg, Paypal, Neteller и др.

Попълване на баланса в Skrill

За да внесете пари по сметката си в Skrill се нуждаете от банкова сметка, като ще заплатите само таксата на банката за валутен превод; Skrill няма да да ви таксува. Можете да го направите и чрез ePay.bg или дебитна карта, за което ще платите комисионна съответно от 0,7% и 1,9%.

Зареждане на сметка в букмейкърите

В България най-често използват Skrill за разплащания към букмейкърски сайтове. Предимствата пред дебитните/кредитните карти и банковия трансфер са следните:

  • По-бърза обработка на депозити и тегления
  • По-голяма безопасност
  • По-малко документи за потвърждение, изисквани от букмейкърите

Ако валутата на сметката ви в Skrill е еднаква с валутата на заложната сметка в букмейкъра, то не плащате за превалутиране. Таксите за превод се поемат от букмейкъра. Единствено ще платите такса за теглене от Skrill към вашата банкова сметка или карта. Но ако валутите се различават, комисионните които ще платите обезсмислят използването на Skrill. Същото важи и ако изпращате пари на приятел или роднина.

Изпращане на пари към други сметки

Чрез Skrill можете да направите трансфер на средства към ваши познати и приятели, като ще платите 1% от сумата като такса, но не повече от 19,56 лв. За препоръчване е двете сметки да са в една и съща валута, в противен случай Скрил ще обмени парите по неизгоден за вас курс.

Теглене на средства

Можете да изтеглите парите си към банкова сметка – такса 7,73 лв. или към карта Visa – такса 5,77 лв. Ако ползвате дебитната карта Mastercard, издадена от Skrill, можете да ползвате и нея за теглене от банкомат. Дори ако сметката ви в Skrill и банковата ви сметка са в евро, Skrill ще изпрати парите ви към българска банка в лева.

Skrill Mastercard

От Skrill можете да поръчате дебитна карта Mastercard (изпраща се на пощенския ви адрес), с нея можете да теглите средства от баланса си на банкомат или да пазарувате от онлайн и офлайн магазини, ресторанти и пр., както и да я вкарате в системата на Paypal.

Comments are disabled