СМА ще разследва сливането между Paddy Power и Betfair

15 ное. 2015

Органът за защита на конкуренцията на Великобритания (Competitions and Markets Authority — CMA) ще разгледа внимателно въпроса с евентуалното бъдещо сливане между конкурентните букмейкърски оператори Paddy Power и Betfair, стана ясно от официално съобщение до медиите.

Както е известно, преди около два месеца Paddy Power и Betfair обявиха публично намерението си да обединят сили в нова обща компания, която ще носи името Paddy Power Betfair. Ако сделката се осъществи, новосформираният букмейкърски оператор ще има капитал от над 6 милиарда паунда, като акционерите на Paddy Power ще си поделят 52% от акциите на новата компания, а за Betfair ще останат 48%. На този етап обаче всичко е на етап предварителни договорки и преговори, а за фактическо обединение може да се говори най-рано в началото на новата година.

По думите на представител на СМА, ако обединението стане реалност, то трябва да е в пълно съответствие със закона за сливанията и правилата за защита на конкуренцията. „Нужно ни е време, за да проучим внимателно дали тази сделка ще доведе до съществено отслабване на конкуренцията на пазара на стоки и услуги във Великобритания“ – се казва още в официалното съобщение на контролиращия орган.

Всички засегнати страни по сделката имат срок до 20 ноември да изпратят своите писмени становища. СМА ще обяви официално си решение по въпроса най-късно до 7 януари 2016 г.


Comments are disabled