Букмейкъри

Списък с букмейкъри, работещи с български клиенти:

 Бонус*Бълг.
език
Бълг.
лиценз
Футбол
на живо
Научи
повече
Betfair€ 30ДаДаДаОще
Planetwin365НеДаНеНеОще
Efbet100 лвДаДаНеОще
PinnacleНеНеНеНеОще
Sportingbet100 лвДаНеДаОще

* Бонус за нови клиенти, получаван веднага след регистрацията при първи депозит или залог.


 

В момента залозите на спортни събития, особено на футбол, тенис и голф, стават все по-популярни в световен мащаб. Букмейкърските къщи влизат в ролята на посредници, осигурявайки възможност на желаещите да заложат на любимия си отбор или състезател. Спортните залагания не са нищо друго освен облог между играча и букмейкъра. Въпреки риска да изгубят заложените пари, любителите на спортни надпревари не се отказват от подобно удоволствие. В крайна сметка е възможно и да се спечели!

Сред букмейкърите особена популярност имат тези, които приемат залози през Интернет. Ако сте решили да направите залог, първото нещо, което ви е необходимо е да се регистрирате в онлайн букмейкъра. След регистрацията, играчът вече притежава лична сметка за залози. Следваща стъпка е внасянето на парични средства към сметката чрез един от платежните методи. И едва след това, играчът може да заложи на любимия си отбор в съответната букмейкърска къща.

За всеки залог букмейкърът определя коефициент, т.е. число, което се умножава по сумата на залога в случай на печалба. Да приемем, че коефициентът за победа на Пирин е 2.00, ако заложите 100 лв на него, то в случай че Пирин победи ще получите 200 лева. Но ако загубите залога, няма да получите нищо. В случай че двата отбора са неравностойни, букмейкърът изравнява шансовете им, намалявайки коефициента за по-силния и увеличавайки го за по-слабия му съперник. По този начин се обезпечава балансираното движение на паричните потоци.

От какво печелят букмейкърите?

Печалбата на букмейкърите не зависи от изхода на мачовете, а от маржа, който е определен за конкретната линия. В различните букмейкърски къщи маржът може да варира от 5% до 20%, в зависимост от популярността и бизнес стратегията на букмейкърската компания. Какво означава размерът на маржа за играчите? За залагащите малки суми за удоволствие, той не е толкова съществен, но за професионалните играчи, на които спортните залагания са основен източник на доходи, може да се окаже решаващ.

Какво да гледаме при избора на онлайн букмейкър?

Най-важното е да съберете възможно най-много информация за онези онлайн букмейкъри, които ви интересуват. За щастие, благодарение на Интернет това няма да представлява особен проблем. Ето списък на основните критерии:

1. Репутация

Първото, на което следва да обърнете внимание при избора на букмейкър е неговата репутация. Не просто отзиви, оставени от възхитени новаци по онлайн форумите, а именно репутацията, като проверено във времето явление. На какво трябва да обърнете внимание? На историята на платежните взаимоотношения с играчите, както и безопасността на средствата, които ще се съхраняват по сметката в букмейкърската къща.

Като цяло, в това отношение трябва да стоите далеч от сайтовете за залагания, за които има сигнали че не изплащат или забавят тегления към играчите. Ако научите, че в биографията на определен букмейкър има тъмни страници, не трябва да се изкушавате от огромния размер на бонусите, предлагани на сайта му. Вероятността да не видите депозираните си средства не е малка.

2. Коефициенти

Ако сериозно сте се фокусирали върху това да печелите от футболни залози, трябва да преглеждате коефициентите в повече от един букмейкър. Повечето играчи за съжаление не осъзнават, че дори разлика от няколко десети в коефициента се оказват черна дупка, в която неусетно изчезват парите ви. Преди да извършите депозит в една или друга къща, отделете малко време за да сравните средните коефициенти, предлагани от онлайн букмейкърите за някои от основните спортни събития и изберете за себе си този сайт, в който освен безопасно, ще залагате и изгодно.

3. Разплащателни методи

Друг момент, от който пряко зависи доколко ще са успешни отношенията ви с букмейкърите, са методите за разплащане. Не случайно в Zalagam.bg отделяме такова внимание върху този детайл при изготвянето на обзори за световните букмейкърски сайтове. Избирайте само такива, в които методите за депозит и теглене ще ви устройват напълно, те трябва да са не само удобни и надеждни, но и подходящи за ползване от България. Със сигурност трябва да предлагат както депозиране, така и теглене към дебитни карти. Важно е да следите и какви са минималните изисквания за депозит и теглене.

4. Бонуси

При избора на качествен букмейкър, следва да обърнете внимание и на бонусите, които предлагат за нови клиенти. Ако например, след като сте сравнили букмейкърите по останалите критерии, все още се колебаете между два от тях, бонусите са това, което може да наклони везната към определена фирма.

Както вече споменахме, трябва да избягвате прекалено „щедрите“ оферти, които ще се спукат като сапунени мехури като дойде време за теглене. Внимателно проучвайте условията за изплащане на бонусите, четете правилата за да сте спокойни за парите си.

Comments are disabled