Проблеми с лиценза за Bet365 в Румъния

1 Ное. 2015 | Bet365

Сагата около Bet365 в Румъния продължава. В петък компанията обяви своята позиция около скандала с румънската Национална служба за хазарта (ONJN).

Според Bet365, действията и поведението на ONJN и нейните служители противоречат на заявените намерения на властите за защита на румънските играчи.

Bet365 изтъква още, че не е нарушавала румънските и европейските правни норми и е оперирала законно на румънския пазар благодарение на лицензите, издадени й в други европейски страни.

Британският букмейкър започва съдебна битка, която по думите му ще покаже, че действията на ONJN не са имали никакво правно основание.

Събитията досега:

24 октомври: Bet365 съветва клиентите си да не плащат глобите си за незаконно залагане в сайта на букмейкъра, тъй като според думите му правителството няма право да ги събира. Преди това някои румънски играчи са били поканени от властите на разговори, като глобата която ги грози е в размер на $2600.

18 октомври: Румънският регулатор ONJN включи сайта на Bet365 в черния списък със забранени сайтове и отне лиценза, който му издаде няколко дни преди това. Причината се крие във факта, че Bet365 е приемала залози преди 1 октомври. На играчите е дадена възможност да изтеглят парите си до края на октомври, след което достъпът до сайта ще бъде ограничен.

12 октовмри: Bet365 официално получи лиценз за спортни залози и онлайн казино в Румъния.

7 септември: ONJN обяви, че Bet365 е платила 20% данък върху печалбите си от 2010-та досега и ще получи веременен лиценз, позволяващ на компанията да работи до пълното прилагане на лицензионния режим.

Октомври 2014:
Bet365 спря да приема нови регистрации от Румъния


Comments are disabled